Veel gestelde vragen

Heb je een vraag over onze opleidingen?

De meestgestelde vragen hebben wij voor je beantwoord. Mocht je nog andere vragen hebben stuur ons een e-mail, whatsapp of bel ons op. Wij helpen je graag.

VRAGEN OVER LIVLASHES ACADEMY

Leuk dat je op onze site bent gekomen! Het is in eerste instantie inderdaad lastig om de juiste opleider te vinden, je ziet vaak door de bomen het bos niet meer. Wij denken dat wij ons onderscheiden door onze overzichtelijke website met duidelijke taal. Enthousiasme straalt er van af. En dat is ook waar wij voor willen staan! Onze docenten komen uit de praktijk en zijn gepassioneerd over hun werk. Ze zullen tijdens de les ook vol enthousiasme de kennis aan jou overdragen. Ons lesmateriaal is laagdrempelig en geschikt voor iedereen, jong of oud, ervaren of onervaren. Wij zullen elk individu tijdens de cursus alle persoonlijke aandacht geven waar nodig. En omdat wij landelijk zitten is het voor cursisten aantrekkelijk om niet te ver te reizen. Ook wel zo fijn ;).

Je krijgt aan het einde van de cursus een officieel LivAcademy certificaat uitgereikt indien je geslaagd bent. Zo niet, dan mag je kosteloos terugkomen. Persoonlijke aandacht is onze sterke kracht. Iedereen leert op zijn/haar eigen tempo. Mocht een cursist niet in een keer slagen dan is zij/hij altijd welkom om terug te komen.

Ja. Wij werken met vaste leveranciers die ons goede producten leveren wat voldoet aan de EU wetgeving.

We hebben door heel Nederland (ook Duitsland, België en Frankrijk!) opleidingslocaties. Deze zijn opgedeeld in vaste LAP’s en flexibele opleidingslocaties. Voor meer info zie locaties.

Jazeker. Al onze docenten ook wel educators genoemd, komen uit de praktijk wereld. Je krijgt dus les van iemand die weet waarover ze praat. De docenten zijn door ons getraind en voldoen aan onze hoge selectie eisen. Ze hebben jarenlange ervaring met het lesgeven. Wij hebben per locatie een ander docent. Neem een kijkje hier.

Het is handig om een eigen model mee te nemen. Iemand die je kent of iemand waarmee je thuis verder kan oefenen.

LivAcademy is een onderdeel van de LivBeautyGroup. De webshop LivLashes valt ook onder dit platform. Je producten kan je gemakkelijk nabestellen op www.livlashes.nl

Ja wij zijn 5 dagen per week bereikbaar voor al je vragen. Indien je nog praktijkvragen hebt, dan ben je welkom om op een van onze cursuslocaties te komen. Ook is het mogelijk om rechtstreekse contact te hebben, zoals via de whatsapp, met je docent.

VRAGEN OVER WIMPEREXTENSIONS

One by one wimperextensions betekent 1 extension op 1 wimper.

3D Russian volume betekent 3 wimpers op 1 natuurlijke wimper. In de praktijk zul je zien dat je niet altijd 3 wimpers maar soms ook 2 of 4 of 5 wimpers zet op 1 natuurlijke wimper. We gebruiken doorgaans voor deze techniek de wimper dikte 0.05mm en 0.07mm. In de praktijk noemen ze 3D of Russian of Volume wimpers, dat komt op het zelfde neer.

Mega volume betekent 6-12 wimperextensions op 1 wimper. De techniek is moeilijker dan de 3d volume techniek. Je kan deze cursus volgen indien je de 3d volume techniek al beheerst. We gebruiken doorgaans voor deze techniek de wimper dikte 0.03mm, 0.05mm en 0.07mm.

Het is niet schadelijk mits het goed gezet wordt!

Het is niet makkelijk, maar zeker goed te leren! Wat we vaak van cursisten horen is dat het moeilijker is dan ze dachten. Verkijk je er dus niet op. Als je er geduld voor hebt en van een goede docent leert dan kan je het in principe na 1 lesdag al de one by one wimperextensions zetten. Uiteraard moet je heel veel oefenen om beter te worden. Dus zelf of via YouTube leren raden we ten strengste af!

Nee, het mag absoluut niet pijn doen. Indien dat wel gebeurt betekent het dat het niet goed is gezet. Laat het z.s.m. verwijderen voordat je wimpers beschadigd worden!

VRAGEN OVER MICROBLADING

Microblading of brow embroidery is door middel van kleine blades manuele (met de hand) hair strokes maken. Naast manueel kan het ook uitgevoerd worden met het multifunctionele PMU Purebeau apparaat. De strokes lijken op echte wenkbrauwhaartjes waardoor het er natuurlijk uitziet.

De pigmenten blijven 3-5 jaar zitten op de huid. We adviseren de klant om na de eerste behandeling op kort termijn terug te komen. En een retouch is gewenst na een jaar.

Wij adviseren jou om te kiezen voor de Microblading 3-daagse Master of 4-daagse Private cursus, omdat de intensiteit erg hoog is en je beter leert met 3 of 4 dagen.

Voor de microblading cursus bestaat de groep uit max 2 cursisten. Dit omdat wij persoonlijke aandacht erg belangrijk vinden. Vooral bij deze intensieve cursus.

Theorie over oa huid, hygiëne, contra indicaties, werkmateriaal, kleuren, vormen etc. Mapping voor een symmetrische wenkbrauw. Oefenen op latex huid en oefenen op modellen. We besteden veel aandacht aan het oefenen op het model.

Wij gebruiken de producten van Purebeau uit Duitsland. Zowel de apparaten en tools als de pigmenten. Duitsland staat bekend om de strenge wetgeving vooral op het gebied van beauty. Je kan er op vertrouwen dat al deze producten voldoen aan de hoogste kwaliteit eisen.

Ja dat is wel ons advies. Meld je na de cursus aan bij de GGD van jouw gemeente. GGD verschaft gezondheidsrichtlijnen die je moet opvolgen oa als je werkt met naalden. Meer info zie de pagina van GGD.

In de cursus zit al een uitgebreid pakket. Via de webshop www.livlashes.nl kan je alle producten nabestellen.

error: Our content is protected